miercuri, 20 noiembrie 2013

Analiza pe specie

Inca din timpuri stravechi barbatii incearca sa inteleaga femeile. De atunci si pana acum tot fail ne da. Totusi, am reusit sa aflam cateva chestii. Cum ar fi ca in ierarhia lor sociala e foarte important ce unghii ai. Ca baiat probabil te intrebi "ce fac cu unghiile alea, nici nu poti sa deschizi o cutie de bere calumea cu ele". Dar ele sunt un simbol, un fel de grade in armata. Modelul, lungimea si toatea celelalte ccaturi pe care noi nu le observam inseamna foarte mult pentru ele. De asta se supara atat de tare cand li se rupe una. Chiar si oja are un rol foarte important, ea e echivalentul vopselei cu care se pictau pe fata indienii. Pentru noi sunt doar niste excrescente care ne ies din degete, pentru ele un mod de a se exprima. De a arata cine sunt si ce aspiratii eu in viata. Dar asta e doar in lumea lor, pentru ca pentru noi nu inseamna nimic. Cand ai zis ultima oara ca baiat "Ba esti prost, tu vezi ce unghii faine are gagica aia? Vai de capu' meu ce misto ii"? Iti zic eu, niciodata. Nici un baiat normal nu observa chestiile astea. Dar ele intre ele da.

Pe langa asta mai au si parul. Locul unde isi stocheaza toata mana, chackra sau cum vreti voi sa ii spuneti. O energie mistica, o putere sacra. Totul are un echilibru foarte fin acolo, intrucat daca e ciufulit, ea intra imediat in modulul "panica". Modul care se manifesta in mod diferit de la gagica la gagica, si la nici una nu e prea placut, dar sa te fereasca sfantul sa te iei de buclele cui nu trebuie. De aici toata treaba cu fetele care se iau si se paruie cand se bat, se ataca direct la sursa.

Totusi hai sa discutam chestii mai relevante pentru specia noastra si anume cum sa interactionam cu ele.
Sa va arat deci injuratura lor sub acoperire. O arma cu care isi bat joc de tine mai nasol decat iti poti imagina. E un fel de trimitere in origini dar tu nici nu iti dai seama. Si aia e propozitia "Ma doare capul". Poate nu intelegi ce zic. Hai sa detaliez:
dialog cu traducere:
Barbat: -Hei, ce faci azi? (ca nu poti sa o intrebi direct daca vrea sa iesiti ca asa o sa pari ca depinzi de ea, si nici sa ii zici "hai sa iesim azi" ca asa o sa pari muist ca nu iei in considerare si ce are ea de zis, doar ii poruncesti ca unei sclave)
Femeie: -Nu stiu. (Nu am nici un plan pentru ziua de azi dar nu stiu daca am chef de tine asa ca tu spune ce ai de spus si dupa vedem daca bag o scuza sau nu)
Barbat: -Pai ma gandeam sa te intreb daca nu vrei sa iesim (Te hotarasti azi daca vrei sau nu sa ne vedem?)
Femeie: -Ok, la ora x acolo (o sa ma distrez)
la ora x-1:
Femeie: -Eu nu cred ca mai sa ies ca ma doare capul (Nu doar ca imi bat joc de tine bagand o scuza cu foarte putin timp inainte sa ne vedem, dar mai folosesc si una din cele mai penibile scuze din lume facandu-te prost pe fata)
Asta poate sa o foloseasca in absolut orice situatie:
-Iubita, sex?
-Ma doare capul.
-Iubita imi aduci si mie o bere?
-Ma doare capul.
-A murit mama si trebuie sa mergem la inmormantare.
-Ma doare capul.
-Bunaziua, va sunam de la spital, pe sotul dvs l-a calcat o masina.
-Ma doare capul.
-Shareuieste asta pe fb
-...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu